Anderledes

Slik får du endene til å møtes.

Norsk kusine: Å koke andelår i andefett kan bli dyrt. En billigere -  men fortsatt god - erstatning, er å sylte lårene i eplejuice, urter, krydder og salt. Foto: Mette Randem.
Norsk kusine: Å koke andelår i andefett kan bli dyrt. En billigere - men fortsatt god - erstatning, er å sylte lårene i eplejuice, urter, krydder og salt. Foto: Mette Randem.Vis mer

||| En av de beste rettene jeg vet om, er andeconfit. Det er ikke uten grunn dette er en restaurantfavoritt over store deler av den franskpåvirka verden. Retten er enkel og genial, på en ekte og liketil bondesamfunnsmåte, sam-tidig som den er sofistikert nok til å tilfredsstille nesten enhver restaurant eller besteborgers krav til raffinement. Andelår, som ofte kan være litt seige og vanskelige å ha med å gjøre, blir kokt i andefett til de har mistet absolutt all motstandskraft. Resultatet er saftig og mørt, det smelter i munnen, og har en stor, rik smak.

Fordelene ved andeconfit er mange. Opprinnelig var nok det viktigste at det var en rett som innebar god gårdsøkonomi: Lever og bryst ble solgt til byen, mens de mindre fine lårene ble igjen hos bonden og hans familie. For å få dem til å vare gjennom vinteren, var det om å gjøre å finne en grei måte å konservere dem på. Ettersom endene har masse fett både her og der, var det ingen sak å få svettet ut nok til at man kunne sylte lårene

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

6 MÅNEDER*

Påskekupp

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

Prøveperiode*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6måneder) (99kr/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.