Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Anderledesanda

Pekingand er en skikkelig oppblåst rett.

En stund lurer jeg på om anda kommer til å eksplodere. Den kommer med merkverdige pipelyder. Halsen eser ut, vingene også. Så slipper skinnet på brystet, og i noen øyeblikk er anda forvandlet til en rund ball. Fuglen ser litt komisk, men først og fremst ikke helt ekte ut, som når Eddie Murphy har på seg fatsuit for å spille tjukking. Og hele veien gjennom den merkverdige prosessen formaner kokk og læremester Chun Yi Zhou meg til å ikke gi slipp på mitt strupetak.

Så jeg tviholder på andehalsen mens hun selv pumper i vei på ei gammel sykkelpumpe. Det eneste formildende er at anda er død. Å lage pekingand er mer som en Tarantino-film enn matlaging. Det ene øyeblikket brutalitet, det neste langtrukken venting og kjedsommelig detaljfokus. Anda er ikke fullstendig oppblåst i mer enn et par sekunder før Fru Zhou er fornøyd. Sykkelpumpa legges til side, og jeg kan slippe taket. Langsomt siver lufta ut av anda, og den gjenfinner sin fasong. Sånn mer eller mindre i hvert fall. Det ser ut som om den har fått på seg ei drakt som er et par størrelser for stor. Deretter er det min tur med sykkelpumpa.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?