Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Andrea Voll Voldum vil ikke bare ha sympati og trøst. Det hun trenger for å gå videre, er at retten tror på henne

Tre menn ble tiltalt for å ha gjengvoldtatt henne. Først ble de dømt, så frikjent. Da bestemte Andrea Voll Voldum (21) seg for å tale overgrepsofre sin sak.

Overveldet av folkestøtten: - Da jeg sto på Stortinget og så utover folkehavet av demonstranter fikk jeg helt sjokk. Først da skjønte jeg hvor mange som tror på meg, sier Andrea Voll Voldum. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
Overveldet av folkestøtten: - Da jeg sto på Stortinget og så utover folkehavet av demonstranter fikk jeg helt sjokk. Først da skjønte jeg hvor mange som tror på meg, sier Andrea Voll Voldum. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer

– Det er et mareritt som aldri tar slutt. Jeg er sint for det de har gjort, men jeg er mest skuffet over rettssystemet, sier Andrea Voll Voldum.

Hun ruver ikke i landskapet, men siden hun i august offentliggjorde navnene til de tre frikjente i Hemsedal-saken på sin private Facebook-side, har Andrea blitt Norges fremste talskvinne for overgrepsutsatte. De tre mennene som sto tiltalt for å ha dopet henne ned og voldtatt henne i en campingvogn i Hemsedal i mars 2014, ble dømt til seks års fengsel i tingretten, men frikjent i lagmannsretten.

Mennene har hele tiden nektet straffskyld for voldtekt, men erkjent å hatt sex med Voll Voldum. Alle er dømt til å betale henne erstatning. Da hun sto fram med sin historie, utløste det støttedemonstrasjoner i flere norske byer. I høst mottok hun Jenteprisen 2016 av Plan Norge. «For sitt personlige mot til å utfordre en ukultur som rammer uavhengig av kultur og region», lød juryens begrunnelse.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?