Overveldet av folkestøtten: - Da jeg sto på Stortinget og så utover folkehavet av demonstranter fikk jeg helt sjokk. Først da skjønte jeg hvor mange som tror på meg, sier Andrea Voll Voldum. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
Overveldet av folkestøtten: - Da jeg sto på Stortinget og så utover folkehavet av demonstranter fikk jeg helt sjokk. Først da skjønte jeg hvor mange som tror på meg, sier Andrea Voll Voldum. Foto: Jørn H Moen / DagbladetVis mer

Andrea Voll Voldum vil ikke bare ha sympati og trøst. Det hun trenger for å gå videre, er at retten tror på henne

Tre menn ble tiltalt for å ha gjengvoldtatt henne. Først ble de dømt, så frikjent. Da bestemte Andrea Voll Voldum (21) seg for å tale overgrepsofre sin sak.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

– Det er et mareritt som aldri tar slutt. Jeg er sint for det de har gjort, men jeg er mest skuffet over rettssystemet, sier Andrea Voll Voldum.

Hun ruver ikke i landskapet, men siden hun i august offentliggjorde navnene til de tre frikjente i Hemsedal-saken på sin private Facebook-side, har Andrea blitt Norges fremste talskvinne for overgrepsutsatte. De tre mennene som sto tiltalt for å ha dopet henne ned og voldtatt henne i en campingvogn i Hemsedal i mars 2014, ble dømt til seks års fengsel i tingretten, men frikjent i lagmannsretten.

Mennene har hele tiden nektet straffskyld for voldtekt, men erkjent å hatt sex med Voll Voldum. Alle er dømt til å betale henne erstatning. Da hun sto fram med sin historie, utløste det støttedemonstrasjoner i flere norske byer. I høst mottok hun Jenteprisen 2016 av Plan Norge. «For sitt personlige mot til å utfordre en ukultur som rammer uavhengig av kultur og region», lød juryens begrunnelse.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn