Bæ, bæ, lille lam: Bruker du bakerovn til å lage lammesteik, blir den skikkelig brunet, ja, nesten svidd i kantene. Akkurat slik den skal være. Foto: Mette Randem
Bæ, bæ, lille lam: Bruker du bakerovn til å lage lammesteik, blir den skikkelig brunet, ja, nesten svidd i kantene. Akkurat slik den skal være. Foto: Mette RandemVis mer

Andreas Viestad: - Slik gjør du for å få til det aller beste påskelammet

- Har du tid, råd, ork og interesse som er lik min: Skaff deg én, to eller tre bakerovner. Det vil du ikke angre på.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Jeg vil komme med litt fakta om den perfekte lammesteika. «Slik gjør du for å få til det aller beste påskelammet», kommer jeg til å begynne. Dette vil være informasjon som for så vidt er korrekt, men som det like fullt er lett å hate, som gjør at du får lyst til å kaste den første steinen, rope «korsfest» og «snobb», eller bare snu deg oppgitt bort.

Verden, og da kanskje særlig matverden, er full av besserwissere og elitister som forventer at alle andre skal være like opptatt av mat som dem. Og jeg er uheldigvis en av disse.

Men ikke gi opp. Etter en stund med utstyrsfetisj og verdensfjern «burde ha», kommer jeg til å moderere meg, og komme med et råd som gjør at du forhåpentligvis vil se en gang til på alle de første uoppnåelige rådene og fordringene. Noe formildende og kanskje til og med nyttig?

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn