Andreas Viestad lurer på om verdens beste chèvre er norsk

Og sjekk oppskriften på nypoteter med geitost, tomater og dill.

OST OG BRØD: Geitost på toast er en god erstatning for ost på løkterte. Foto: METTE RANDEM
OST OG BRØD: Geitost på toast er en god erstatning for ost på løkterte. Foto: METTE RANDEM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Er verdens beste chèvre norsk? Det lurer jeg på i det jeg spiser en frisk og bitte lite granne rennende ost fra Rogaland. Osten heter Lille aske, er svart utenpå og hvit, myk og noen ganger nesten rennende inni. Den smaker av norske fjell, og har den lille, funky snerten av geit.

Lenge trodde jeg at chèvre var en fransk greie. Det er sånn man får i Frankrike og på franske res­tau­ranter. Og navnet er jo fransk. «Geitost», det er jo noe annet. Eller?

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer