Andreas Viestad tok Gunhild Stordalen på ordet

14 gram kjøtt per dag, sier du?

EN MUNNFULL FRA MILIIARDÆRFRUEN: Er det i det hele tatt mulig å spise slik EAT-gründer Gunhild Stordalen anbefaler? Dagbladets matskribent tok utfordringen, her representert ved hvite bønner med rosmarin, kapers og oliven. Foto: Mette Randem
EN MUNNFULL FRA MILIIARDÆRFRUEN: Er det i det hele tatt mulig å spise slik EAT-gründer Gunhild Stordalen anbefaler? Dagbladets matskribent tok utfordringen, her representert ved hvite bønner med rosmarin, kapers og oliven. Foto: Mette Randem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den nye tida er her, folkens! Da EAT-Lancet lanserte sin mye omtalte kommisjon om «mat, planet, helse», ble den møtt med en blanding av twitter-latter og facebook-raseri. Delvis fordi avsenderen var den vakre, slanke og jetsettende milliardærkona og legen Gunhild Stordalen, men aller mest på grunn av kommisjonens mest siterte anbefaling, nemlig at vi måtte kutte kjøttforbruket. Mye. Ned til 14 gram per dag, sto det i resepten til dr. Stordalen og hennes kolleger.

Gjør et sommerkupp på Dagbladet Pluss

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Sommerkupp: Spar 80 % på kvartalsabonnement!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer. Få full tilgang ved å abonnere på Dagbladet Pluss. Akkurat nå får du 80 % rabatt på kvartalsabonnement.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

99,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)
Sommerkupp - 80 % rabatt!

49,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer