Andreas Viestad tok Gunhild Stordalen på ordet

14 gram kjøtt per dag, sier du?

EN MUNNFULL FRA MILIIARDÆRFRUEN: Er det i det hele tatt mulig å spise slik EAT-gründer Gunhild Stordalen anbefaler? Dagbladets matskribent tok utfordringen, her representert ved hvite bønner med rosmarin, kapers og oliven. Foto: Mette Randem
EN MUNNFULL FRA MILIIARDÆRFRUEN: Er det i det hele tatt mulig å spise slik EAT-gründer Gunhild Stordalen anbefaler? Dagbladets matskribent tok utfordringen, her representert ved hvite bønner med rosmarin, kapers og oliven. Foto: Mette Randem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den nye tida er her, folkens! Da EAT-Lancet lanserte sin mye omtalte kommisjon om «mat, planet, helse», ble den møtt med en blanding av twitter-latter og facebook-raseri. Delvis fordi avsenderen var den vakre, slanke og jetsettende milliardærkona og legen Gunhild Stordalen, men aller mest på grunn av kommisjonens mest siterte anbefaling, nemlig at vi måtte kutte kjøttforbruket. Mye. Ned til 14 gram per dag, sto det i resepten til dr. Stordalen og hennes kolleger.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer