Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Anja Breien

Anja Breien om kjæresten Thorvald Stoltenberg: - Å møte ham var en slags redning

Anja Breien (76) mener det er verre å være gammel enn å være kvinne i norsk filmbransje. Nå vil hun lage en fjerde Hustruer-film.

FOREGANGSKVINNE: Anja Breien lærte seg fransk for å gå på filmskole i Paris i 1962. Flere av filmene hennes tar opp kvinners vilkår:
 -<span style="background-color: initial;">Det var en entusiasme og kampvilje på 70-tallet som jeg i dag kjenner igjen i de skamløse arabiske jentene, sier hun. &nbsp;Foto: Jørn H. Moen</span><div><br></div>
FOREGANGSKVINNE: Anja Breien lærte seg fransk for å gå på filmskole i Paris i 1962. Flere av filmene hennes tar opp kvinners vilkår: -Det var en entusiasme og kampvilje på 70-tallet som jeg i dag kjenner igjen i de skamløse arabiske jentene, sier hun.  Foto: Jørn H. Moen

Vis mer

Breien er i gang med å planlegge en ny Hustruer-film sammen med de to gjenlevende hovedrolleinnehaverne fra trilogien, Frøydis Armand og Anne Marie Ottersen.

- Det blir vanskeligere uten Katja Medbøe, men jeg tror vi har funnet en vei, sier Breien uten å ville avsløre noe mer.

Etter en kopp te på Kaffebrenneriet har vi spasert gjennom nabolaget på Frogner der hun vokste opp. Hun forteller om godtebutikken Candy som bugnet av drops og sjokolade.

I etterkrigsårene var det rasjoneringskort på godteri. Like ved stedet der Champagneria holder til, fantes det et bakeri som solgte poser med kakesmuler for ti øre. Små gullgruver som dette kunne gi henne stjerner i øynene.

Det som fortsatt står uforandret er Gimle kino. På fortauet utenfor ledet et tilfeldig møte med Ivo Caprino henne inn i filmbransjen. Som 19-åring fikk hun scriptjobb på Nils R. Müllers spillefilm «Det store varpet».

Har du allerede abonnement?   Logg inn

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?