Anja Breien

Anja Breien om kjæresten Thorvald Stoltenberg: - Å møte ham var en slags redning

Anja Breien (76) mener det er verre å være gammel enn å være kvinne i norsk filmbransje. Nå vil hun lage en fjerde Hustruer-film.

FOREGANGSKVINNE: Anja Breien lærte seg fransk for å gå på filmskole i Paris i 1962. Flere av filmene hennes tar opp kvinners vilkår:
 -Det var en entusiasme og kampvilje på 70-tallet som jeg i dag kjenner igjen i de skamløse arabiske jentene, sier hun.  Foto: Jørn H. Moen
FOREGANGSKVINNE: Anja Breien lærte seg fransk for å gå på filmskole i Paris i 1962. Flere av filmene hennes tar opp kvinners vilkår: -Det var en entusiasme og kampvilje på 70-tallet som jeg i dag kjenner igjen i de skamløse arabiske jentene, sier hun.  Foto: Jørn H. Moen

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Breien er i gang med å planlegge en ny Hustruer-film sammen med de to gjenlevende hovedrolleinnehaverne fra trilogien, Frøydis Armand og Anne Marie Ottersen.

- Det blir vanskeligere uten Katja Medbøe, men jeg tror vi har funnet en vei, sier Breien uten å ville avsløre noe mer.

Etter en kopp te på Kaffebrenneriet har vi spasert gjennom nabolaget på Frogner der hun vokste opp. Hun forteller om godtebutikken Candy som bugnet av drops og sjokolade.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer