LUKSUS: Den ene selger eiendommer til flere millioner, den andre eier sin egen tann- og kosmetisk kirurgiklinikk, mens den tredje driver et eksklusivt treningsstudio og har flere tusen følgere på Instagram. Slik er livet i Dubai for Annette Rian Skjølberg, Kathrin Tynnes Trelles og Inger Houghton. Foto: Jørn H. Moen
LUKSUS: Den ene selger eiendommer til flere millioner, den andre eier sin egen tann- og kosmetisk kirurgiklinikk, mens den tredje driver et eksklusivt treningsstudio og har flere tusen følgere på Instagram. Slik er livet i Dubai for Annette Rian Skjølberg, Kathrin Tynnes Trelles og Inger Houghton. Foto: Jørn H. MoenVis mer

Annette, Kathrin og Inger lever  luksusliv de knapt hadde drømt om i Dubai

Men i skyggen av luksuseiendommer, badebasseng og diamantgaver ulmer det også noen bekymringer.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Etter at De forente arabiske emirater startet olje- og gassutvinning i 1966, har behovet for utenlandsk arbeidskraft nærmest vært bunnløst.

De siste åra har den hypermoderne byen Dubai – hovedstaden i det nest største emiratet ved samme navn – utviklet seg fra å være et oljesentrum til et sentrum for masseturisme og finansøkonomi.

Av byens 2,7 innbyggere er hele 85 prosent expats og gjestearbeidere. I overkant av 3000 nordmenn er bosatt i de sju emiratene, de fleste i Dubai og Abu Dhabi.

For å kunne bo og jobbe lovlig her er man avhengig av en sponsor. Kalafalsystemet – sponsorsystemet for midlertidige arbeidere – er kontroversielt.

Organisasjoner som Human Rights Watch og internasjonale medier har avdekket at systemet gjør det enkelt for arbeidsgivere å utnytte arbeidere. som jobber svært lange dager, ofte under kummerlige forhold. Særlig sårbare er kvinnelige hushjelper, som kan oppleve psykisk og fysisk vold.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn