Åpen kategori

Anja Garbareks (35) liv i London ble etter hvert så deprimerende at mamma måtte hente henne hjem til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  JEG LIDER AV EN SYKDOM man burde ha piller mot.

Ansiktet med de umiskjennelige garbarekske vinkelbrynene og hakekløften lyser opp mens Anja Garbarek ler en uanstrengt triol i -  anslagsvis -  høy A.

En del av sykdomsbildet er visstnok at hun uavbrutt fører kranglevorne debatter med seg selv hvor siste taler aldri har rett. En annen at hun er så altfor følsom og inderlig. En tredje en forelskelse som altså er en sykdom og som regel slår seg på magen. En fjerde at hun blir deprimert -  som i sykdommen depresjon -  av ikke å få skape. En depresjon som for to år siden sendte henne hjem etter seks år i London og har gitt navn til hennes nye album «Briefly Shaking» som lanseres i disse dager. Mer om depresjoner siden.

Akkurat nå er hun for pratsom. Og svett, forteller hun og drar i den mildt sagt utvaskete T-skjorta med avklippete ermer og hull på skuldra. Jeg spør om det kan være det lumre været, men hun forklarer at det er menstruelt. Allerede med platedebuten for tolv år siden fikk Anja Garbarek ord på seg for å fortelle deg mer enn du er sikker på om du vil vite. Hun var tjueto, og albumet med den ganske presise tittelen «Velkommen inn» avstedkom kommentarer, brev og leserinnlegg om pinligdirekte tekster om sex og kjærester.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer