LOBSTER ROLL: På Manhattan står in-folket i kø for noe som likner forbløffende på pølsebrød med rekesalat.
LOBSTER ROLL: På Manhattan står in-folket i kø for noe som likner forbløffende på pølsebrød med rekesalat.Vis mer

«Arbeiderklassesnobberi smaker ikke helt som annet snobberi»

Slik lager du lobster rolls.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Vi venter. Vi venter litt til. Min venn Jeffrey Steingarten er godt kjent her, og har fått assistenten sin til å ringe på forhånd. Jeffrey er forfatter av kultboka «The Man Who Ate Everything» og mangeårig matskribent for Vogue, bladet for folk som spiser så lite som mulig.

Men det er stappfullt av folk her, så han kan ikke få den VIP-servicen han er vant til. Vi drikker kruttsterke drinker, mens folk som har fått i seg mer enn én allerede skumper borti oss.

Pearl Oyster Bar i Cornelia Street på Manhattan er hjertebarnet til Rebecca Charles, og kjent som stedet som ga New York lobster rolls.

Og det er denne retten, som Jeffrey har snakket om ustanselig siden vi møttes for noen timer siden, vi er her for å smake. Det er derfor alle de andre er her også.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn