Årets hagemøbler

Mye i plast.

OM DET ER URBANE problemer som pollenstøv og eksos, eller mer voldsom skitt fra saltvannssprøyt, er det greit at utemøblene tåler utevær.

Med moderne materialer som polyetylen slipper du oljing og beising, og når skitten setter seg er det bare å ta fram hageslangen og spyle møblene reine.

Tidligere har plastlignende materialer som det robuste polyrotting vært forbeholdt de aller dyreste møblene, men nå får du dem i alle prisklasser. Det kan se ut som kurvmøbler, men er mye mer slitesterkt, og trenger ikke skjermes for vær og vind.

Det flettede plastmaterialet brukes til alt fra puffer og putekasser til store sofaer og loungestoler. Med mye puter og pledd kan det bli akkurat som inne i stua. Bare husk å rydde vekk putene før regnet kommer.

Variert: Billigere varianter finnes hos alle
møbelvarehusene, som Mekka-serien til Bohus med blant annet stol med pute (kr 2999) og en mindre variant fra Jysk (kr 999).
Variert: Billigere varianter finnes hos alle møbelvarehusene, som Mekka-serien til Bohus med blant annet stol med pute (kr 2999) og en mindre variant fra Jysk (kr 999). Vis mer
Formfull: «Explore»-gyngestol fra Skeidar (kr 3295) tåler vannsprut fra både regn og basseng.
Tåler mye: Stor potte (kr 999), liten (kr 599) fra Skeidars Cane-line-serie, som består av håndflettede Hularo-fibre.
«Nirvana»: Denne utesengen fra TGI selges hos Hus & Hage (kr 29 990) og er også laget av såkalt «polyrotting».
Nytenkning: Høy stol (ca kr 27 00) og lav (ca kr 21 000) fra B&B Italia, selges hos Expo Nova. Bredere fletting og nye materialer enn de gamle kurvmøblene.
Lounge: Sofaen «Canasta» fra B&B Italia selges hos Expo Nova (ca kr 54 500 inkl puter). Designer Patricia Urquiola er inspirert av gamle mønster, men har brukt det moderne materialet polyetylen.
God plass: Modulsofa fra TGI (kr 22 949 for denne oppstillingen) selges hos Hus & Hage. Polyrottingen er 100 prosent gjenvinningsbar.