Du leser nå Dagbladet Pluss

Ari Behn: - Jeg er ferdig med fylla

Ari Behn (43) er ferdig med drikking midt på blanke formiddagen. Men det var en periode han lurte på om han var bipolar.

HØSTSONATE: - Jeg liker å bli eldre, liker modningsprosessen og erfaringen det gir, sier Ari Behn. Foto: PAUL S. AMUNDSEN
HØSTSONATE: - Jeg liker å bli eldre, liker modningsprosessen og erfaringen det gir, sier Ari Behn. Foto: PAUL S. AMUNDSENVis mer

- Når jeg først begynte å drikke, klarte jeg ikke å slutte.

Vi er i Bergen. Det står et vannglass foran Ari Behn. Prinsessegemalen, forfatteren, dramatikeren, billedkunstneren, tv-programskaperen og nå også skuespilleren, har trosset været og tatt plass ved kafébordet på kultursenteret USF Verftet ytterst på Nordnes. På vei inn i kafeen har han hilst og smilt og delt ut bamseklemmer til kjentfolk.

Han har mange av dem, også på Vestlandet, og flere har han fått etter at han i høst debuterte som skuespiller med den Bergens-baserte teatergruppa De Utvalgte. For den innsatsen ble det en toer på terningen. Det har gått bedre med den nye boka hans, som han slapp for drøye to uker siden. «Tiger i hagen» høster gode kritikker og respektable terningkast, helt opptil fem.