«Armhule: Et godt sted å kysse»

Verdens første moderne sex-manual utgis på nytt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«JOY OF SEX» het en bok som kom i 1972. «Kjærlighetens gleder» ble den kalt i Norge. Den noe nedtonede, norske tittelen, forhindret ikke at den ble bibliotekenes mest utslitte bok på 80-tallet.

På Deichmanske hovedbibliotek i Oslo er det igjen bare ett av de 19 opprinnelige eksemplarene de hadde av det som var den første, moderne sex-manualen.

Så hadde den da også undertittelen «En håndbok i kunsten å elske». På forsiden var det bilde av en naken, hårete, hippieaktig figur med langt hår og skjegg som omfavnet en dame i skjorte.

I år kommer sex-klassikeren av legen Alex Comfort på nytt. «The New Joy of Sex» er redigert av den avdøde suksessforfatterens sønn og gis ut av forlaget Mitchell Beazley. Boka kommer i september, ifølge Observer.

OM VI FÅR ET GJENSYN med klassikere som «wiener-østersen» gjenstår å se.

Ifølge originalutgaven er dette en stilling der kvinnen ligger på ryggen med føttene i kors bak hodet. En spesiell, vuggende bekkenbevegelse kan oppnås når mannen legger seg oppå. «Hun orker det bare en kort stund, men det frembringer et fantastisk trykk for begge parter så lenge det varer. Hva Wien har med saken å gjøre, vet vi ikke», heter det i den norske oversettelsen, som var bearbeidet av Berthold Grünfeld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer