BARE ARNE: I skogen finner Jukesemage ro. Her oppdaget han også at han har mange egenskaper som skiller seg ut, og som kan være til nytte i naturen, blant annet hans evne til å ta vare på gamle ting og bruke de på nye og kreative måter når naturen ikke strekker til på utstyrsfronten. Foto: AGNETE BRUN
BARE ARNE: I skogen finner Jukesemage ro. Her oppdaget han også at han har mange egenskaper som skiller seg ut, og som kan være til nytte i naturen, blant annet hans evne til å ta vare på gamle ting og bruke de på nye og kreative måter når naturen ikke strekker til på utstyrsfronten. Foto: AGNETE BRUNVis mer

Arne Andersen lever livet som viking

Flere og flere gjør som han.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Magasinet): Folk reagerer ofte på ham.

Spørsmål, blikk. Det hender at barn kaster snøballer. Selv om han er voksen, selv om han er i sivil. Sårbarhet takles bedre med et skall. Et skall i form av likegyldighet, sinne, en vikinghjelm.

- Jeg har vært ute for noen skikkelig plagsomme voksne. De har kjefta meg huden full, midt på gata. Selv om jeg ikke har sett på dem en gang. Men jeg pleier som regel og ikke bry meg om det. Jeg bare går, later som jeg ikke merker det.

Han stopper opp.

- Jeg har egentlig vært litt utafor i all mi tid, så det å finne en rolle utafor, der du kan være innafor... det er vel noen som ikke tåler at man er litt annerledes. «Få av deg skjegget», sier de. Det er trist på et vis. En får sånn en uggen følelse i seg.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn