Arvelære fra helsemyndighetene

Leger kritiske om hefte om inngifte.

INNGIFTE KAN SKAPE PROBLEMER: I den nye brosjyren fra Helsedirektoratet oppgis det at det er dobbelt så stor sjanse for misdannelser og død hos barn av søskenbarn. Det stemmer, men det er ca 95 prosent sjanse for å få et friskt barn også for søskenbarn som får barn. Inngifte i generasjon etter generasjon øke faren for å få syke barn. 
Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen/SCANPIX
INNGIFTE KAN SKAPE PROBLEMER: I den nye brosjyren fra Helsedirektoratet oppgis det at det er dobbelt så stor sjanse for misdannelser og død hos barn av søskenbarn. Det stemmer, men det er ca 95 prosent sjanse for å få et friskt barn også for søskenbarn som får barn. Inngifte i generasjon etter generasjon øke faren for å få syke barn. Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Les også:  • Kongen av underbitt• Søskenbarnekteskap mindre vanlig

- HVIS FORELDRENE ER I SLEKT, for eksempel er søskenbarn, er risikoen for å få barn med sykdom og medfødte misdannelser dobbel så høy som når foreldrene ikke er i slekt.

Slik lyder teksten i den nye brosjyren fra Helsedirektoratet «Å få barn når foreldrene er i slekt» som har vært under bearbeidelse siden 2007. En rekke fageksperter og representanter for innvandrermiljø har deltatt i det langvarige arbeidet, som endelig er ferdigstilt etter mange tunge diskusjoner i Helsedirektoratet, blant annet om tekst og bildevalg.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer