Arven etter Arafat

Han visste han kunne vinne. Likevel trakk Marwan Barghouti (45) seg fra morgendagens presidentvalg. Det likte hans mor dårlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  DET PALESTINSKE lederskapet må fornyes, sier Marwan Barghouti til Magasinet, som via sin advokat Khader Shkirat. Barghouti svarer på skriftlige spørsmål om hvorfor han trakk seg fra det palestinske presidentvalget.

Han svarer fra et høysikringsfengsel i den israelske ørkenbyen Ber Sheva. Fra isolat, på ei celle som er 2,40 meter lang og 1,20 meter bred. Hver onsdag og søndag får han besøk av sin advokat Shkirat, som er Barghoutis eneste kontakt med omverdenen. Foruten fangevokterne, forhørerne, fire israelske aviser og tre TV-kanaler. På TV i morgen vil Marwan Barghouti se at Mahmoud Abbas, med kallenavnet Abu Mazen, utropes til ny president for den palestinske selvstyremyndigheten. Det kunne vært ham selv. I to uker var Barghouti palestinsk presidentkandidat. Fengselstilværelsen i Israel var ingen hindring for palestinske velgere, det ga status. Men så trakk han seg .

-  Jeg hadde aldri noe ønske om å utfordre Mahmoud Abbas, men vår nasjonale bevegelse er svekket på grunn av svakt og dårlig lederskap. Jeg trakk meg fordi det var i vår nasjons interesse. Men debatten som mitt kandidatur skapte, er utelukkende sunn. Det må nå gjøres plass til en ny generasjon palestinere, sier Barghouti til Magasinet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer