Du leser nå Dagbladet Pluss

Asger var en av Nordens rikeste menn. Så gjorde én mann at han mistet alt over natta

Dette er historien om Asger Jensby (67). Og om mannen som tok fra ham alt han hadde.

NY START: Eva Snare, kona til Jensby, driver et lite IT-firma, Inventive, på Kongsvinger.
Hun forteller at det var en stor belastning å stå på bar bakke, men at både humør og
positiv innstilling har ført dem videre. Foto: Jørn H. Moen
NY START: Eva Snare, kona til Jensby, driver et lite IT-firma, Inventive, på Kongsvinger. Hun forteller at det var en stor belastning å stå på bar bakke, men at både humør og positiv innstilling har ført dem videre. Foto: Jørn H. MoenVis mer

Han strekker seg ut i den danske designsofaen. Ute har kulda begynt å få tak, men i det store, nybygde huset er det lunt og behagelig, takket være peisen i den store stua. Fra panoramavinduene kan han se ut på frosne, velfriserte gressplener som glir ned mot Vingersjøen utenfor Kongsvinger.

Når månen er oppe, glitrer den som gull.

Ungene sover, klokka har passert ti på kvelden og kona er på vei i seng. Asger Jensby ser bort på henne og tenker at han er en lykkelig mann.

Kollapset

Det er november 2008. Finansmarkedet har kollapset og utløst lavkonjunktur i flere industrialiserte land. Men firmaet Asger Jensby har bygget opp går så det griner. JMI Invest er i ferd med å gjøre et rekordår. Igjen. Ett av selskapene han har investert i, IT Factory går spesielt bra. Selv har han trappet ned på jobbingen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.