Asiatisk oksehalesuppe

Middag til fire på 20 minutter + 3 timer koketid.

Å lage god suppe er ingen kunst når en har god kraft. Brun og kok oksehalene kvelden før og vips! så kan du servere verdens beste suppe på rekordtid neste dag! 1 kg oksehaler 2 ss olje 1 løk (hakket) 5 båter hvitløk (hakket) 3 røde chili med frø (hakket) saften av 1 sitron saften av 1 lime 1 1/2 ss sukker 5 limeblader eller 1 stilk knust sitrongress 1 boks hakkede tomater 3 ss tomatpuré 1 1/2 l buljong eller kjøttkraft 5 cm galangal- eller ingefærrot (i fine strimler) 1 squash i strimler 1 rød paprika i strimler 2 ss hakket frisk koriander. 1. Varm oljen i en stekepanne eller gryte, brun oksehalene godt. Ta dem opp av gryta. Fres løk, hvitløk og chili i oljen uten at det blir brunt. 2. Legg i limebladene eller sitrongresset, lime- og sitronsaft og sukker, vend godt sammen. Tilsett hakkede tomater, tomatpuré og buljong/kraft. Legg oksehalene tilbake i gryta og la det hele småkoke i ca. 3 timer, til kjøttet er mørt og løsner fra beina. Ta beina ut av kraften, kjøl dem litt ned og sett kraften til side så lenge. Skjær eller plukk kjøttet av beina. 3. Ta limebladene/sitrongresset ut av kraften. Ha så kjøttet tilbake i suppa, og tilsett paprika, squash og ingefær/galangalrot. La suppa småkoke i 15- 20 minutter. Like før servering tilsettes 2 ss hakket koriander. Tips: Suppa skal være litt «skarp» og sterk. Er den for sterk, kan du tilsette 1 dl kokosmelk for å runde av smaken. (Matprat.no) Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!