Aspargessuppe med kjørvel

4 porsjoner.

500 g frisk grønn asparges

2 sjalottløk

1 ss solsikkeolje

1 kjøttbuljongterning

5 dl vann

1 dl kremfløte

1 potte frisk kjørvel

½ ts salt

¼ ts malt hvit pepper

½ ss sitronsaft• Slik gjør du:

Skyll aspargesen og brekk bort et par cm nederst på stilkene. Del de i grove biter. Spar på pene topper. Skrell og hakk sjalottløk og fres mykt i olje. Legg i aspargesbitene og la dem frese i pannen en kort stund. Smuldre i buljongterningen og hell på vann. a det koke opp. Småkok videre i ca. 10-12 minutter.

Rør inn fløte, litt etter litt, og tilsett kjørvel etter smak. Bruk en stavmikser i kjelen og kjør suppen jevn (evt. i en foodprosessor).

Forvell de pene toppene i lettsaltet vann. Server suppen varm, kald eller lun - med aspargestopper og kjørvel som pynt.