+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Åste og Anne Line dro til Italia for å bli geitebønder

Søstrene ville vekk fra folk og drømte om å komme enda tettere på naturen, dyrke grønnsaker og holde noen dyr. Nå lager de Italias beste ost.

TØFT: - Jeg håper at vi skal klare det, at vi kan få være her livet ut. For det er tøft, og vi er sårbare, sier Anne Line Redtrøen (51). Dette er historien om to norske søstre, Åste og Anne Line Redtrøen, som dro til Italia for å gjete.
TØFT: - Jeg håper at vi skal klare det, at vi kan få være her livet ut. For det er tøft, og vi er sårbare, sier Anne Line Redtrøen (51). Dette er historien om to norske søstre, Åste og Anne Line Redtrøen, som dro til Italia for å gjete.Vis mer

- En dag får vi 170 liter melk, men hvis ulven kommer dagen etter og skremmer geitene, får vi kanskje bare 80 liter. Vi lever fullt og helt på naturens nåde.

Åste Redtrøen (50) er snart ferdig med morgenstellet i fjøset. Hver morgen og hver kveld uka igjennom holder hun til her og melker et femtitall geiter. Sammen med storesøster Anne Line Redtrøen (51) driver Åste gården Fattoria Ma’Falda, i Umbria, «Italias grønne hjerte».

Det er langt til turistene i Toscana, og et godt stykke til nærmeste nabo: bare grønnkledde åser, daler og juv å skue. Et par bitte små landsbyer klamrer seg fast til fjellsidene. På denne steinkledde gården fra 1700-tallet holder søstrene griser, høner og geiter. Her tilbyr de overnatting til gjester. Og her lager de en geitost som er blitt kåret til Italias beste.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.