Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Atferdstanker

Diagnoser er gode å ha. Og de kan være totalt ødeleggende

SVARER TIL LESERNE: Du kan sende inn ditt spørsmål til Jesper Juul jesper.juul@dagbladet.no. Illustrasjonsfoto. Foto: Torbjørn Grønning
SVARER TIL LESERNE: Du kan sende inn ditt spørsmål til Jesper Juul jesper.juul@dagbladet.no. Illustrasjonsfoto. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer

|||Etter at jeg var gjesteredaktør i Magasinet i september 2009, da jeg blant annet valgte å sette fokus på det faktum at stadig flere barn og unge får en diagnose i en gradvis tidligere alder, har jeg fått mange kommentarer fra leserne. Noen av de faste debattantene på dagbladet.no mener for eksempel at «Juul liker ikke diagnoser». Andre skriver om de store fordelene ved at deres barn endelig har fått en diagnose, etter mange års frustrasjon og maktesløshet. Ofte blir jeg også bedt om å stille en diagnose på barn og unge som jeg skriver om i min spalte. Jeg har derfor valgt å beskrive min holdning til diagnostisering så tydelig som mulig.

Først er det kanskje viktig å slå fast at jeg er ikke kvalifisert til å stille diagnoser i noen form, verken på mennesker jeg bare har fått beskrevet eller mennesker jeg har møtt. Jeg har møtt mange barn, unge og voksne, med ulike diagnoser, og der jeg har vært skeptisk til selve diagnosen, eller til forarbeidet som førte til diagnosen. Jeg har også møtt mennesker som jeg har ment burde hatt en diagnose. Jeg er altså ikke generelt mot diagnoser - verken av faglige eller holdningsmessige årsaker.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?