Auberginegrateng

4 porsjoner.

400 g aubergine

½ ts salt

1 stk. løk

1 båt hvitløk

1 ss smør

1 boks hermetiske tomater

1 ss tomatpuré

½ stk. grønnsakbuljong (terning)

3 dl matfløte

1 dl jarlsberg revet

I stekeovn 225ºC i 25 minutter

• Slik gjør du:

Hell fløten i en kjele, ha i ost og sett den på svak varme slik at osten smelter. Skjær auberginen i 1 cm tykke skiver og legg dem ut på kjøkkenpapir. Dryss over salt på aubergineskivene for å trekke ut væske. Skrell og hakk løken og hvitløken. Smelt smør i en kjele og fres løk og hvitløk. Tilsett hermetiske tomater, tomatpuré og grønnsakbuljong. La sausen koke i ca. 5 minutter. Tørk av aubergineskivene med et kjøkkenpapir og stek dem gylne i smør i ei stekepanne. Legg aubergineskiver og tomatsaus lagvis i en smurt ildfast form og hell over tykk ostesaus på toppen. Gratineres midt i ovnen.