Auberginegrateng

4 porsjoner.

4 porsjoner:

400 g aubergine

½ ts salt

1 stk. løk

1 båt hvitløk

1 ss smør

1 boks hermetiske tomater

1 ss tomatpuré

Auberginegrateng

½ stk. grønnsaksbuljong (terning)

3 dl matfløte

1 dl jarlsberg revet


• Slik gjør du:

Hell fløten i en kjele, ha i ost og sett den på svak varme slik at osten smelter.

Skjær auberginen i 1 cm tykke skiver og legg dem ut på kjøkkenpapir.

Dryss over salt på auberginskivene for å trekke ut væske. Skrell og hakk løken og hvitløken. Smelt smør i en kjele og fres løk og hvitløk. Tilsett hermetiske tomater, tomatpurè og grønnsaksbuljong.

La sausen koke i ca. 5 minutter.

Tørk av auberginskivene med et kjøkkenpapir og stek dem gylne i smør i en stekepanne.

Legg auberginskiver og tomatsaus lagvis i en smurt ildfast form og hell over tykk ostesaus på toppen. Gratineres midt i ovnen.

I stekeovn 225°C i 25 minutter