Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Av og til må du reise bort for å sette pris på de nære ting

Høyt opp i den argentinske fjellheimen - midt på natta - slo Kjartans mage seg vrang.

MAGETRØBBEL: En ting er når temperaturen er norsk sommer og magen fungerer, noe annet er når den kryper nedover på nattestid og du stadig må ut av soveposen. Tegning: Finn Graff
MAGETRØBBEL: En ting er når temperaturen er norsk sommer og magen fungerer, noe annet er når den kryper nedover på nattestid og du stadig må ut av soveposen. Tegning: Finn Graff Vis mer

Alt var egentlig som jeg hadde håpet på, høyt, høyt oppe i den argentinske fjellheimen. Vi hadde gått langt og lenge, teltet fungerte, beina leverte, det var varmt nok i soveposen, og jeg sov rimelig godt.

Men så. Midt på natta våknet jeg, og skjønte at jeg måtte komme meg bråfort ut av teltet. Magen hadde slått seg vrang, og sjarmen med tarmen blåste bort i kuling og sytten minusgrader.

I forkant av turen var jeg blitt minnet på viktigheten av dobbelt lag med ull innerst, et nøye utvalg medi­siner og riktig dosering av melkepulver i frokost­blandingen. Det var trening i motbakker med tung sekk, pakkelistene var lengre enn lange, og inneholdt alt fra shorts til isøks.

Vi hadde snakket om at det ville være stunder vi kom til å kjenne på savnet etter familie og venner, senga og dusjen, Facebook og Netflix. Men ingen hadde nevnt det største savnet av dem alle, noe jeg i hele mitt liv har tatt som den største selvfølge: Et velfungerende reint vannklosett på et bad med varmekabler.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?