Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Avføring, fyrstikker, barnåler og vitner knytter ham til drapet

Rigmor (16) ble drept i bakgården i 1957, og Fredrik Fasting Torgersen dømt. Han mener bevisene er manipulert.

SONET I VEL SEKSTEN ÅR: Fredrik Fasting Torgersen fikk livstidsdom og sikring for et drap han sier han ikke har begått. Han har siden dommen i 1958 jobbet for å få saken sin gjenopptatt. Torgersen ble arrestert i 1957 og løslatt 29. januar 1974. Foto: Espen Røst
SONET I VEL SEKSTEN ÅR: Fredrik Fasting Torgersen fikk livstidsdom og sikring for et drap han sier han ikke har begått. Han har siden dommen i 1958 jobbet for å få saken sin gjenopptatt. Torgersen ble arrestert i 1957 og løslatt 29. januar 1974. Foto: Espen Røst Vis mer

Les også: • - Saken vil bli gjenopptatt, det er jeg sikker på, intervju med Ståle Eskeland• Saksøker Riksadvokaten og kommisjonenI OVER 50 ÅR har norsk offentlighet diskutert om Fredrik Fasting Torgersen (76) er skyldig eller ikke i drapet på oslojenta Rigmor Johnsen (16) i 1957.

Torgersens støttespillere har kommet med en rekke alvorlige beskyldninger mot norsk politi, rettsvesen og sakkyndige. I forrige uke gikk Torgersenkampanjen til søksmål mot den norske stat. De mener de involverte har løyet, plantet bevis og manipulert på mange ulike måter for å få en kjenning av politiet dømt.

I påsken meldte også Frp seg på i kampen for å få ham renvasket. Torgersen har fått en overraskende alliert i partiet som slår hardt ned på vold og vinningskriminalitet. I tillegg har en rekke norske akademikere i en årrekke kjempet for å få ham frikjent.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?