Birgitte Tengs-saken:

Avhørerens tragiske fall

Kripos-etterforsker Stian Elle var regnet som politiets aller beste avhører. Birgitte Tengs-saken endret alt.

Avhørerens tragiske fall
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes et filmklipp. Kripos-etterforsker Stian Elle er på vei inn i rettssalen i Karmsund herredsrett. Det er 5. november 1997. Under den venstre armen bærer han en bunke dokumenter. Elle går med rak rygg og hevet hode, tilsynelatende uanfektet av pressefotografenes blitslys. Han er kledd i tiårets mote; hvit skjorte, et mønstrete, grått slips og en formløs, sort dressjakke. Ansiktsuttrykket er selvsikkert og konsentrert. 37-åringen er kjent som en av de beste etterforskerne i norsk politi. Det er snart tre år siden han forlot voldsavsnittet i Oslo-politiet til fordel for en ettertraktet jobb i taktisk etterforskningsavdeling ved KRIPOS – «mordkommisjonen» på folkemunne.

Elle hadde ikke vært lenge i prestisjejobben da Birgitte Tengs (17) ble funnet voldtatt og drept på Karmøy i mai 1995. Etter at etterforskningen gikk i stå, bunken ble snudd og 17-åringens fetter sto alene igjen i søkelyset, var det Elle som foretok avhørene av ham. Det var en selvfølge. Han var jo den beste avhøreren Kripos hadde. Denne novemberdagen i 1997 skal Elle fortelle retten hvordan han fikk fetteren til å tilstå drapet. TV 2 filmer ham på vei inn i rettssalen. Han virker uberørt av presseoppbudet, men i et brøkdels sekund flakker likevel blikket hans. Så ser han rett inn i kamera. Er det et øyeblikks usikkerhet? Aner han allerede nå hva som kommer til å skje? At han skal stå alene i stormen som venter?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer