<strong>OMFATTENDE AVHØR:</strong> -  For det første var det flere store ubesvarte spørsmål i saken. For det andre var det viktig å gi de etterlatte så mange svar som mulig. I tillegg var man bevisst på at det man gjorde skulle være et dokument for ettertiden. Arbeidet skulle brukes for å kunne lære og forebygge fremtidige saker, sier etterforsker Geir-Egil Løken om avhørene av Anders Behring Breivik. Foto: JØRN H. MOEN/DAGBLADET
OMFATTENDE AVHØR: - For det første var det flere store ubesvarte spørsmål i saken. For det andre var det viktig å gi de etterlatte så mange svar som mulig. I tillegg var man bevisst på at det man gjorde skulle være et dokument for ettertiden. Arbeidet skulle brukes for å kunne lære og forebygge fremtidige saker, sier etterforsker Geir-Egil Løken om avhørene av Anders Behring Breivik. Foto: JØRN H. MOEN/DAGBLADET Vis mer

Avhørte Breivik i 70 timer

Etterforsker Geir-Egil Løken (43) satt med Anders Behring Breivik i 70 timer. For første gang forteller han om avhørene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Geir-Egil Løken (43), politioverbetjent og etterforsker ved seksjon for organisert kriminalitet i Oslo, var på ferie. Løken, som gikk ut av Politihøyskolen i 1997, var etter hvert blitt en erfaren etterforsker. Han jobbet med tung kriminalitet og var utdannet avhørsinstruktør.

Men nå var det sommer, Løken hadde fri og skulle på Malakoff-festivalen i hjembygda Nordfjordeid. Håkan Hellstrøm, Datarock, Bjørn Eidsvåg. Det første urovekkende han hørte den dagen, var at det hadde vært en eksplosjon i Oslo.

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer