Avlytting, løgn og gallestein

Hva gjorde USAs kommende justisminister og presidentens høyre hånd på sengekanten til en dødssyk 61-åring?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I STEDET FOR BLOMSTER hadde de med seg en konvolutt, de to mennene som skulle på nattlig visitt til daværende justisminister John Ashcroft sent på kvelden 10. mars 2004. Ashcroft lå på sykehus i Washington, tungt neddopet av smertestillende etter en galleblæreoperasjon. Kona hadde lagt ned forbud mot alle besøk og telefoner. Det hjalp lite.

Ifølge en avisavsløring denne uka var det visepresident Dick Cheney som trosset kona hans og sendte to av Bush’ nærmeste medarbeidere til sykehuset: Alberto Gonzales, den gang toppadvokat for Det hvite hus, og stabssjef Andrew Card.

Mens de to sistnevnte var på vei til justisministerens sykeseng, kastet en annen mann seg i en bil sammen med livvakter fra Secret Service. De satte på sirener og blålys for å komme raskest mulig fram til George Washington Medical Center. Det var Ashcrofts stedfordtreder, visejustisminister James Comey. Hans stab hadde blitt varslet av Ashcrofts kone om hva som var i gjære, og ville avverge at Card og Gonzales fikk snakke uforstyrret med den alvorlig syke og neddopede 61-åringen. Etter å ha løpt opp sykehustrappene rakk Comey fram i tide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer