Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Avokado er verdens hotteste grønnsak. Slik lager du Viestads avokadofavoritter

- Verdens beste motargument til dem som sier at de ikke har tid til å lage skikkelig mat.

Avokado: - Det er avokado og toast, et måltid i seg selv som er veldig, veldig godt. Foto: Mette Randem
Avokado: - Det er avokado og toast, et måltid i seg selv som er veldig, veldig godt. Foto: Mette Randem Vis mer

Det går en avokadofarsott gjen­­nom verden. Ikke noe mat er hottere enn den feite, bleikgrønne frukten som vi bruker som grønnsak – men også, tydeligvis, som identitetsmarkør.

Ifølge medieovervåkningstjenesten Retriever var det 2500 artikler om avokado på ­engelsk for ti år siden. I fjor var det 17 000. De første fire og en halv månedene av året i år var det over 20 000.

Avokado er supermat, nei-mat, fy-mat, hipstermat, motemat. Det ble ikke mer ro rundt avokadoen da Meryl Streep ble fotografert med bandasje, etter å ha kuttet seg da hun skulle åpne en avokado.

Jamie Oliver har postet video med forklaring på hvordan man kan unngå «avokadohånd», British Associ­ation of Plastic, Recon­struc­tive and Aesthetic Surgeons ønsker helse­advarsel på frukten, på samme måte som på tobakk og fliskuttere, ­fordi så mange idioter – pluss Meryl Streep – ikke vet hvordan de skal håndtere den.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?