Avokadosalat og svinekjøtt

Til 2 personer på 20 minutter.

300 g strimlet svinekjøtt 2 ss olje 1/2 ts salt 1/4 ts pepper 1/2 hode issalat Ca. 2 dl ruccolasalat 1 rødløk i tynne skiver 1 avokado i tynne båter 1 ts sitronsaft 1/2 dl pinjekjerner. Slik gjør du: Fres kjøttet et par minutter på sterk varme i litt olje. Stek det i to omganger. Salte og pepre. Skyll salatene og skjær issalaten i strimler. Ruccola kan brukes som den er eller i biter. Legg salaten i en bolle sammen med løken. Avokado skjæres i båter og dynkes med sitronsaft slik at den holder fargen. Pinjekjernene blir ekstra gode hvis de ristes i tørr stekepanne. Dryss pinjekjernene over salaten. (Opplysningskontoret for kjøtt) Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!

Foto: Opplysningskontoret for kjøtt