Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Axel (20) er blind og alvorlig syk, men lever ut musikkdrømmen

Det er ingenting Axel Røthe heller vil enn å ha et vanlig liv.

LYDEN AV AXEL: Axel Røthe (20) har en sjelden og uhelbredelig sykdom. Og han hadde en drøm. Reporter: Caroline Korsvoll Video/redigering: Morten Rakke Private klipp: Knut Røthe Musikk: Cloudberry Cream, Axel/Knut Røthe, Jo WangVis mer Vis mer

- Good evening, Smestadkrysset!

Hundrevis av mennesker står i en privat hage på Smestad i Oslo. Det blå lyset fra scenen lyser opp høsthimmelen og lyden fra høyt-talerne dundrer utover nabolaget. Noen står ute på balkongene, andre har klatret opp i frukttrærne, men de aller fleste står tett inntil hverandre med lighterne vaiende i vinden.

Kalenderen viser søndag 11. september 2016. Bak trommesettet på scenen sitter en ung mann med dress og mørke solbriller. Han heter Axel Røthe, er snart 20 år og hamrer løs på trommene.

«Maybe it’s all dreamt up that I am blind. Really I can see just fine, but only in your mind. Life is just a dream», synger pappaen hans, Knut Røthe.

På gitar spiller Knut Reiersrud. Med i bandet er også David Wallumrød på keyboard, Ola Geir Raftevold på kassegitar, Anders Engen på tamburin og Audun Erlien på bass.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?