Ayeshas valg

Ayesha Wolasmal (21) har brutt med afghanske tradisjoner, gjør karriere som norsk diplomat og går utilslørt gjennom Kabuls gater. Det har sin pris.

Blikkfang: Straks Ayesha Wolasmal beveger seg ut i Kabuls travleste markedsgate, stopper menn opp og stirrer. Mange av dem roper "hore" og verre skjellsord etter henne.
Blikkfang: Straks Ayesha Wolasmal beveger seg ut i Kabuls travleste markedsgate, stopper menn opp og stirrer. Mange av dem roper "hore" og verre skjellsord etter henne. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

||| —Jeg har aldri tidligere blitt kalt hore og det som verre er før nå, sier Ayesha Wolasmal (21) etter en tur ned markedsgata i Kabul.

Med en gang hun går ut av bilen starter mannfolka den intense stirringen, tilropene og stimlingen rundt henne. Kvinnene er det umulig å se reaksjonen til. De er gjemt bak burkaen. Ayesha vet hva hun gjør. Hun bare nekter å gi fra seg friheten. Og hun vil ha fram et poeng.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer