Ayeshas valg

Ayesha Wolasmal (21) har brutt med afghanske tradisjoner, gjør karriere som norsk diplomat og går utilslørt gjennom Kabuls gater. Det har sin pris.

Blikkfang: Straks Ayesha Wolasmal beveger seg ut i Kabuls travleste markedsgate, stopper menn opp og stirrer. Mange av dem roper "hore" og verre skjellsord etter henne.
Blikkfang: Straks Ayesha Wolasmal beveger seg ut i Kabuls travleste markedsgate, stopper menn opp og stirrer. Mange av dem roper "hore" og verre skjellsord etter henne. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| —Jeg har aldri tidligere blitt kalt hore og det som verre er før nå, sier Ayesha Wolasmal (21) etter en tur ned markedsgata i Kabul.

Med en gang hun går ut av bilen starter mannfolka den intense stirringen, tilropene og stimlingen rundt henne. Kvinnene er det umulig å se reaksjonen til. De er gjemt bak burkaen. Ayesha vet hva hun gjør. Hun bare nekter å gi fra seg friheten. Og hun vil ha fram et poeng.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer