Babycall og treningsguide på mobilen

Vi starter jakten på de beste mobilprogrammene. Del dine tips!

VI INNRØMMER DET GJERNE, ydmyke nettjournalister som vi er her i Dagbladet.no. Vi har ikke oversikt over alt som finnes av kjekke programmer til mobiltelefoner der ute.

Derfor trenger vi din hjelp.

Men før vi kommer så langt har vi gjort et lite sveip i redaksjonen, og funnet fram til noen stilige applikasjoner som kan gjøre din mobile hverdag litt enklere eller mer fornøyelig.

Erik, mannen bak vår mobil-utgave, er en av dem som har plukket ut noen godbiter.

VERDENS BESTE KALKULATOR
for Symbian-telefoner, kaller han for eksempel dette programmet.

En liste over hvilke telefoner som har Symbian-systemet, finner du her.

Er du Nokia-bruker og liker å jogge, kan du pimpe mobilen din med et program skreddersydd for GPS (krever systemet S60 og en GPS-mottaker med bluetooth eller en telefon med integrert GPS).


Sports Tracker
lar deg måle fart, distanse, rundetider og mye mer, og du kan dessuten få opp den tilbakelagte ruta på Google Earth.


ER DU EN SOFAGRIS
og ikke en treningsfrik, kan kanskje fjernkontrollfunksjoner på mobilen være kjekt å ha.

Babycall og treningsguide på mobilen


NoviiRemote
styrer TV, DVD og mye mer fra din Nokia-telefon, mens produktene fra PDAWin fungerer på en håndfull mobiler og PDA’er.

Kjekt, hvis du da ikke har den nyskapende TV’en fra JVC som lar deg skifte kanal og skru opp lyden ved hjelp av klapping og peking.

Svensken Jonas Salling har laget programmet SallingClicker, som lar deg kontrollere din PC eller mac med mobilen.

Du kan styre musikken i iTunes, filmer og annet innhold i Windows Media Player og presentasjoner i PowerPoint, blant annet.


SMÅBARNSFORELDRE KAN
finne trygghet og glede i produktet bébételMOBILE, som er en babycall-tjeneste for mobiltelefon.

Begynner øyenstenen å gråte, blir du rett og slett oppringt på mobilen og kan dikkedikke krabaten tilbake til drømmeland uansett hvor du er i verden. Produsenten hevder at babycallen dessuten kan utvides til å bli en boligalarm.


DET SISTE PROGRAMMET
vi fant fram til i vår runde i redaksjonen, heter JuiceCaster.

Det lar deg enkelt laste opp bilder og videoer fra mobilen til dine favoritt-samfunn på nettet, for eksempel Facebook MySpace eller Blogger.


Og dermed er vi tilbake til der vi startet, til det aller beste med internett:

Fellesskap, læring og utveksling av informasjon med andre som er interessert i det samme som deg.

Så, kjære leser:


Hvis du har lyst til å dele dine favorittprogrammer til mobil, er du hjertelig velkommen til å poste linker og anbefalinger i kommentarfeltet nederst på siden.

Dagbladet.no presiserer at vi ikke har testet disse programmene, og vi tar ikke ansvar for eventuelle problemer som måtte oppstå som følge av programvaren. All installasjon av programvare på din mobiltelefon skjer på egen risiko. Se også nettstedet My-Symbian for flere programtips.

Denne artikkelen er skrevet av Magasinets nettredaksjon, og ikke publisert i papirutgaven. Har du spørsmål eller kommentarer, send dem til oss på mail.

... og etter treningsøkta kan du vise vennene dine hvor langt du har løpt på Google Earth.
FJERNKONTROLL: Det finnes programmer som lar deg styre både TV, DVD og stereoanlegg via mobilen. <a href="http://www.salling.com/">Salling Clicker</a> lar deg bruke mobilen til å kontrollere for eksempel iTunes, PowerPoint eller andre programmer du måtte ha på din PC eller mac.
TRENINGSGUIDE: Har du GPS og en Nokia-telefon med systemet S60, kan programmet ><a href="http://research.nokia.com/research/projects/SportsTracker/index.html"><br />Sports Tracker</a> hjelpe deg med å kartlegge fart, distanse og rundetid ...
BABYCALL: Du vet du lever i 2007 når mobilen din ringer for å varsle om at minstejenta har våknet og ligger og gråter.
ENKEL OPPLASTING: Med programmet <a href="http://www.juicecaster.com">JuiceCaster</a> blir veien kortere for bilder og videoer du vil sende fra mobilen til Facebook, bloggen din og så videre.