Bacalao Portugal

4 porsjoner.

800 g renset og utvannet klippfisk 3 store kokte poteter i skiver 2 løk i skiver 6 ss smør 1 presset hvitløkbåt 2 ss brødkrumme 10 grønne oliven 4 hardkokte egg 1 dl finhakket persille hvitvinseddik olivenolje svart pepper. Sett stekeovnen på 180 grader. Kok opp vann og legg i fiskestykkene. La trekke ca. 15 minutter. Hell av vannet og flak fisken i store biter. Surr løken i smør til den er myk, tilsett hvitløken. Smør en ildfast form og legg i halvparten av potetene, fisken og løken. Dryss over pepper og legg i resten av potetene, fisken og løken. Dryss pepper og brødkrumme på toppen. Stek i ovn ca. 15 minutter. Garner med egg i båter, oliven og persille. Server med hvitvinseddik, olivenolje og pepper etter smak. (Flere oppskrifter og tips: www.godfisk.no) Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!