Bacalhau à portuguesa

4 porsjoner.

800 g utvannet og renset klippfisk 3 store kokte poteter 2 løk i skiver 6 ss smør 1 presset hvitløkbåt 2 ss brødkrumme svart pepper hvitvinseddik olivenolje 4 hardkokte egg i båter 10 grønne oliven 1 dl finhakket persille. Sett stekeovnen på 180 grader. Kok opp vann og legg i fiskestykkene. La trekke ca. 15 minutter. Hell av vannet og flak fisken i store biter. Del potetene i tykke skiver dersom de er store. Surr løken i smør til den er myk, tilsett hvitløken. Smør en ildfast form og legg i halvparten av potetene, fisken og løken. Dryss over pepper og legg i resten av potetene, løken og fisken. Dryss pepper, litt hvitvinseddik og brødkrumme på toppen. Stek i ovn ca. 15 minutter. Pynt med egg, oliven og persille. Server med hvitvinseddik, olivenolje og pepper på bordet.