ELTEFRITT: Fristende, nybakt landbrød - helt uten å elte deigen. Tida for timesvis med knaing er over, mener Andreas Viestad. I Magasinet i morgen får du oppskriften på et eltefritt brød. Det eneste du trenger er væske, tid og en solid jerngryte.
ELTEFRITT: Fristende, nybakt landbrød - helt uten å elte deigen. Tida for timesvis med knaing er over, mener Andreas Viestad. I Magasinet i morgen får du oppskriften på et eltefritt brød. Det eneste du trenger er væske, tid og en solid jerngryte.Vis mer

Bak Viestads eltefrie brød i helga

Her er alt du trenger.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

||| I morgendagens utgave av Magasinet viser Andreas Viestad hvordan du baker perfekt landbrød - helt uten å elte deigen.

Hemmeligheten ligger i mye væske, nok tid til heving og en solid jerngryte med lokk.

Historien bak Viestads bake-åpenbaring og oppskriften på det eltefrie brødet kommer i Magasinet i morgen.

Men hvis du vil gjøre innkjøpene på forhånd og ha alt klart til brødbaking i helga:

Her kommer en oversikt over hva du trenger.

Ingredienser:

• 1 kilo hvetemel, eventuelt 900 g hvetemel og 100 g siktet rugmel• Salt• Vann• En pakke fersk gjær• Ekstra rugmel til å strø på brødet

Utstyr:

• Stekeovn• Jerngryte med lokk• Bakepinne eller en lang, tynn kniv til å stikke i brødet

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn