Baller på seg: Ostekulene oppbevares i olivenolje, som gir god smak og får osten til å holde seg i månedsvis. Kulene kan rulles i mynte eller persille, eller fersk koriander og gressløk. Foto: Mette Randem.
Baller på seg: Ostekulene oppbevares i olivenolje, som gir god smak og får osten til å holde seg i månedsvis. Kulene kan rulles i mynte eller persille, eller fersk koriander og gressløk. Foto: Mette Randem.Vis mer

Baktus til bords

Smitt meg, så jeg kan bli sunn.

Mens jeg lener meg tilbake og gjør absolutt ingenting, er millioner av bakterier i ferd med å arrangere fest på kjøkkenet mitt. De kommer til å fortsette i timevis, lenge etter at jeg har gått og lagt meg.

Ordene «kjøkken» og «bakterier» er sjelden de man ønsker å ha ved siden av hverandre, men i dette tilfellet er bakterienes triumf også min. Om morgenen er bollen med melk jeg satt ut til dem fortsatt varmere enn romtemperaturen, og innholdet er knapt til å kjenne igjen. Det har blitt til yoghurt.

Yoghurt er en av de vanligste ingrediensene på mitt kjøkken. Det er minste motstands vei til frokost, noe å spise uten at man må ty til strevsom matlaging eller kjedelig brødmat.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn