Baller på seg: Ostekulene oppbevares i olivenolje, som gir god smak og får osten til å holde seg i månedsvis. Kulene kan rulles i mynte eller persille, eller fersk koriander og gressløk. Foto: Mette Randem.
Baller på seg: Ostekulene oppbevares i olivenolje, som gir god smak og får osten til å holde seg i månedsvis. Kulene kan rulles i mynte eller persille, eller fersk koriander og gressløk. Foto: Mette Randem.Vis mer

Baktus til bords

Smitt meg, så jeg kan bli sunn.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Mens jeg lener meg tilbake og gjør absolutt ingenting, er millioner av bakterier i ferd med å arrangere fest på kjøkkenet mitt. De kommer til å fortsette i timevis, lenge etter at jeg har gått og lagt meg.

Ordene «kjøkken» og «bakterier» er sjelden de man ønsker å ha ved siden av hverandre, men i dette tilfellet er bakterienes triumf også min. Om morgenen er bollen med melk jeg satt ut til dem fortsatt varmere enn romtemperaturen, og innholdet er knapt til å kjenne igjen. Det har blitt til yoghurt.

Yoghurt er en av de vanligste ingrediensene på mitt kjøkken. Det er minste motstands vei til frokost, noe å spise uten at man må ty til strevsom matlaging eller kjedelig brødmat.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn