Balansekunstneren

Jonas Gahr Støre (47) mistet ofte kontrollen da han var yngre. Det skal mer til nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En skiløper bøyer knærne, lener seg framover. Han legger armene bak på ryggen, nærmest som en hopper, og glir inn mot den halsbrekkende bakken ned mot Sognsvann. Han kan umulig ha lagt merke til at det er rein is i svingene. Ingen ploging, ingen skrensing. Farten øker raskt. Et par mosjonister på vei opp i motsatt retning har stanset og snudd seg. Er det en fugl? Er det et fly? Nei, det er landets utenriksminister.

Det er her, i skogen nord i hovedstaden Jonas Gahr Støre puster ut. Puster inn. Kjenner at pulsen slår i takt med at løsningene på intrikate utenrikspolitiske dilemmaer faller på plass. Afghanistan. Kina. Nedrustning. Nordområdene. Slik har vi sett det for oss, og derfor har vi foreslått denne skituren. Nå hadde vi ham her i skogen. Og så har han altså forsvunnet, i en vanvittig fart, ned i retning av byen.

Men la oss begynne ved turens begynnelse. Det er lørdag morgen, klokka er 08.56. Der, på Gråkammen stasjon, står utenriksministeren alene og venter når T-banen til Frognerseteren glir inn på perrongen. Stasjonen ligger ti minutters rolig gange fra hans barndomshjem her på vestkanten, hvor han bor sammen med familien. Støre er iført røde skistøvler, en gråblå, litt slitt anorakk, og gode, men ikke helt nye racingski. Det er to-tre minusgrader, anslår Støre når vi ankommer endestasjonen. Blå himmel og blå tørrvoks - det tegner til å bli en drømmedag i marka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer