Bare 40 prosent kjøtt i Grandiosa-kjøttet

Slik finner du ut hva du egentlig spiser.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- OI! DET DER ER JO Norges nasjonalrett! Det er altså førti prosent kjøtt i kjøttet.

Det er interessant, mener Jan-Tore Egge.

Vi har tatt med innholdsfortegnelsen fra noen vanlige mat- og drikkeprodukter i norske dagligvarebutikker for å ta en nærmere titt på hva vi egentlig spiser.Egge er leder av bevegelsen Slow Foods Oslo-avdeling, og er opptatt av hva som egentlig befinner seg i ferdigmaten vi kjøper hver dag.

Bevæpnet med oppslagsverk og mysende blikk hjelper han oss med å dekode den lille skriften på matvarene i norske butikker.

INGREDIENSEN SOM DET er mest av, står nevnt først. Og så videre i synkende rekkefølge etter vekt.

Derfor kommer gjerne tilsetningsstoffene til slutt, siden de er så kraftige og det ikke trengs store mengder.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn