
Bare 40 prosent kjøtt i Grandiosa-kjøttet
Slik finner du ut hva du egentlig spiser.
- OI! DET DER ER JO Norges nasjonalrett! Det er altså førti prosent kjøtt i kjøttet.
Det er interessant, mener Jan-Tore Egge.
Vi har tatt med innholdsfortegnelsen fra noen vanlige mat- og drikkeprodukter i norske dagligvarebutikker for å ta en nærmere titt på hva vi egentlig spiser.Egge er leder av bevegelsen Slow Foods Oslo-avdeling, og er opptatt av hva som egentlig befinner seg i ferdigmaten vi kjøper hver dag.
Bevæpnet med oppslagsverk og mysende blikk hjelper han oss med å dekode den lille skriften på matvarene i norske butikker.
INGREDIENSEN SOM DET er mest av, står nevnt først. Og så videre i synkende rekkefølge etter vekt.
Derfor kommer gjerne tilsetningsstoffene til slutt, siden de er så kraftige og det ikke trengs store mengder.
Dagbladet Pluss – de beste historiene
- Over 250 kvalitetsartikler hver måned
- Prisvinnende reportasjer og avsløringer
- Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
- Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
- Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
- Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
- Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
- Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
- Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-
Betal trygt med Visa eller Mastercard.