Bare flaks at United vant CL-finalen

Chelsea gjorde alt riktig før Terry skled, ifølge ny bok som tar for seg forskning på straffespark.

ALT GIKK ETTER PLANEN: En ny bok avslører at Chelsea fikk råd fra en baskisk økonom som hadde forsket på straffer før Champions League-finalen i 2008. London-laget fulgte rådene, og ville vunnet dersom ikke John Terry hadde sklidd i skuddøyeblikket på den avgjørende straffen.Foto: SCANPIX/REUTERS/KAI PFAFFENBACH
ALT GIKK ETTER PLANEN: En ny bok avslører at Chelsea fikk råd fra en baskisk økonom som hadde forsket på straffer før Champions League-finalen i 2008. London-laget fulgte rådene, og ville vunnet dersom ikke John Terry hadde sklidd i skuddøyeblikket på den avgjørende straffen.Foto: SCANPIX/REUTERS/KAI PFAFFENBACH Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

||| SOM KJENT ER FOTBALL det viktigste av alle verdens uviktige ting. Og et spill som opptar så mange, blir nødvendigvis studert og undersøkt til minste detalj av supportere, trenere og eksperter.

Men også av forskere og vitenskapsmenn.

Den prisbelønte økonomen og medforfatteren av suksessboka Freakonomics, Steve Levitt, er en av dem som har vært med på å forske på straffespark.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer