- Barn som spiller lurer ikke på noe, annet enn når de skal få spille mer

Skal barna bli kreative, må vi gi dem noe å lure på.

NYSGJERRIGHET SKAPER KREATIVITET: - Mange av de barna jeg har møtt som bruker all tid til spilling, lurer verken på noe av det vi driver med på skolen, eller er nysgjerrige på noe av det vi opplever sammen eller hører om. Det eneste de lurer på, er når de kan få sette seg ned og spille mer, skriver lærer Håvard Tjora. Illustrasjonsfoto: Scanpix/Shutterstock
NYSGJERRIGHET SKAPER KREATIVITET: - Mange av de barna jeg har møtt som bruker all tid til spilling, lurer verken på noe av det vi driver med på skolen, eller er nysgjerrige på noe av det vi opplever sammen eller hører om. Det eneste de lurer på, er når de kan få sette seg ned og spille mer, skriver lærer Håvard Tjora. Illustrasjonsfoto: Scanpix/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er ikke uvanlig å høre foreldre og eksperter si at det er sunt at barn kjeder seg. Kjedsomhet skaper kreativitet hevdes det. Det er riktignok ikke alltid det virker slik, når man har voksenbesøk og ungene sleper seg rundt, mens de gjentar at de «kjeeeeder» seg. Kjedsomhet er forbundet med mistrivsel. Det skaper et ubehag. Og det er nettopp det barna viser med hele seg, når de ikke kommer på noe å gjøre. Gjennom årtusener med evolusjon, har vi utviklet en kropp som er laget for bevegelse, og fått planetens mest velutviklede hjerne. Fra naturens side er vi spesialisert til å bruke kroppen vår, og utfordre hjernen. Når ingen av delene utfordres, kjennes det feil.

SOMMERTILBUD AKKURAT NÅ: Kjøp Dagbladet Pluss i 1 måned for 39,-, og få Strim Mest + Sport med på kjøpet

Dagbladet Pluss gir deg muligheten til å dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer.

Med gratis tilgang på Strim Mest + Sport har du enda mer kvalitetsinnhold å nyte i sommer!

Du mottar lenke på epost for å aktivere Strim etter å ha kjøpt Dagbladet Pluss-abonnement.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)
Få med Strim gratis*

39,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)
*Strim Mest + Sport har en ordinærpris på 499,- pr. mnd., ogfornyes automatisk ved utløpet av gratisperioden. Abonnementet kan siesopp når som helst. Kampanjen varer til og med 31. juli og tilbudetgjelder kun for nye kunder av Strim.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer