Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Barne tv-fjeset

Hvorfor slutter vi på et punkt i livet å løpe ut i tordenværet for å bli klissvåte, undrer Marianne Vatne Furevold i NRK Barne-TV.

Har du det bra nå?{ndash}Ja. Hvorfor det?{ndash}Nei, jeg syns livet er spennende og utfordrende og... nei gud! Jeg har det bra. Er voksne flinke til å leve seg inn i barnas verden?{ndash}Ikke flinke nok. De er litt feige. Eller redde er et bedre ord. Når man blir voksen, blir man plutselig veldig opptatt av ikke å dumme seg ut, i ordet mest positive fortegn. Var det et ålreit svar? Ditt beste minne fra barndommen?{ndash}Jeg har mange gode minner, jeg. Jo, da det regnet i går, tenkte jeg «æsj, så forferdelig». Men en av de morsomste tingene jeg gjorde da jeg var liten var å løpe ut da det tordna som verst, og bli skikkelig klissvåt, og så løpe hjem igjen og ned i et varmt badekar og bli varm og drikke kakao. Det savner jeg å gjøre. Men nå er vi voksne så redde for å bli forkjølet så vi ikke kan gå på jobben, at vi ikke gjør sånne ting. Og ditt verste?{ndash}Da jeg ble allergisk mot katter som tiåring. Jeg hadde hatt masse katter sjøl, men så kunne jeg plutselig ikke engang gå på bursdager hos venner som hadde katter. Noe annet jeg husker var at jeg var litt redd for vaktmesteren i «Pompel og Pilt», og for han fryktelige Mister Nelson. Hvis du nå fikk en million kroner, hva ville du brukt pengene til?{ndash}Jeg hadde vel betalt ned studielånet, som alle andre, tenker jeg. Og så ville jeg gitt penger til veldedige formål. Er jo glad i Redd Barna. Og Amnesty. Hva gjør deg forbanna?{ndash}Urettferdighet. Når er du lykkelig?{ndash}Når jeg kan slappe skikkelig av. Og når jeg er sammen med gode venner. Hvordan vil du bli husket?{ndash}Åhhhh... Som positiv. Sånn positiv og snill. Hva er meningen med livet?{ndash}Det er å være trygg i seg selv. Hvis himmelen fantes, hva ville du likt at Gud sa idet du ankom?{ndash}Hei, sveis!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media