Ikke tapas: I Baskerland spiser man  pintxos. Baskernes små munnfuller serveres som tiltygg ved baren, og det er bare å peke og bestille. Foto: Mette Randem.
Ikke tapas: I Baskerland spiser man pintxos. Baskernes små munnfuller serveres som tiltygg ved baren, og det er bare å peke og bestille. Foto: Mette Randem.Vis mer

Basker seg

En munnfull til er aldri nok.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Da jeg var på Interrail i tenåra, havnet den reisende festen på et tidspunkt opp i San Sebastian. Mine reisekamerater kunne litt spansk, og briljerte med sin språkkunnskap. «¿Dónde está el baño?», «Bésame mucho» og «Tienes dientes tan hermosos», sa de til de innfødte, og hadde det ikke vært for de digre ryggsekkene, hadde man nesten ikke gjettet at de var turister. Selv kunne jeg ikke fram og tilbake på en cerveza. I begynnelsen følte jeg meg litt handikappet av min lingvistiske fattigdom, slik jeg også gjorde når folk snakket til meg i Barcelona («¡Advertencia! Es un travestido.») og Pamplona («¡Peligro! El Toro!»). Men etter hvert som de innfødtes fiendtlighet overfor mine medreisende begynte å bli mer og mer tydelig, falt jeg til ro. Jeg snakket engelsk med verdens hyggeligste folk, mens mine venner sleit og møtte stengte dører med sine lespende tilnærmelser.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn