Baskere, korsikanere og irer står bak terroren i Europa

Av 294 terroraksjoner i Europa i fjor sto islamister bak ett.

KORSIKANSKE EKSTREMISTER: Dette er medlemmer av Armata Corsa, som betyr den korsikanske hæren, foran det korsikanske flagget. Drap og andre voldelige handlinger har ført til at populariteten er dalende, men angrepene fortsetter uten at selvstendighet fra Frankrike er i sikte. Foto: REUTERS
KORSIKANSKE EKSTREMISTER: Dette er medlemmer av Armata Corsa, som betyr den korsikanske hæren, foran det korsikanske flagget. Drap og andre voldelige handlinger har ført til at populariteten er dalende, men angrepene fortsetter uten at selvstendighet fra Frankrike er i sikte. Foto: REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||   BASKERE, KORSIKANERE, nordirer, anarkister, dyrevernaktivister, høyreekstreme. Alle disse kommer høyere opp på den europeiske terrorlista i 2009 enn militante islamister, viser rapporten til Europol, EUs organisasjon for politisamarbeid.

I Terrorism Situation and Trend Report kommer det fram at storparten av terroren i Europa er det separatistorganisasjoner som står bak, i hovedsak baskisk terrorisme i Frankrike og Spania, korsikansk terrorisme i Frankrike og nordirsk terrorisme i Storbritannia. Europol mottar statistikk også fra land utenfor EU, som Norge.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer