FOKUSERT: Ellen Dorrit Petersen håper «buzzen» rundt «Blind »vil gi henne roller i utlandet. - Markedet er ikke stort nok i Norge. Og jeg gjør gjerne kommersielle filmer, sier hun. Foto: LARS MYHREN HOLAND
FOKUSERT: Ellen Dorrit Petersen håper «buzzen» rundt «Blind »vil gi henne roller i utlandet. - Markedet er ikke stort nok i Norge. Og jeg gjør gjerne kommersielle filmer, sier hun. Foto: LARS MYHREN HOLANDVis mer

Begynte nesten å grine dagen før nakenscenen, og tenkte «Jesus, dette er jo fryktelig!»

- Tidligere har jeg alltid hatt strenge kontrakter når det gjelder nakenhet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Magasinet): Seks sider inn i manuset til spillefilmen «Blind» konstaterer Ellen Dorrit Petersen at teksten er god, så grusomt god at hun får vondt.

ELLEN DORRIT PETERSEN (38) Foto: LARS MYHREN HOLANDAktuell: Spiller hovedrollen i «Blind», Eskil Vogts spillefilmdebut, som har deltatt på filmfestivalene Sundance og Berlin og har norsk premiere neste helg. Familie: Forlovet med musiker Ola Fløttum,sammen har de en datter på tre og et halvt år og en sønn på snart fire måneder.Kjører: - Ford Mondeo og t-bane.Siste kulturopplevelse: - I går kveld, da jeg hørte den nye plata tilThe White Birch, som er min manns prosjekt.Favorittord: - «Ljosa held», fra strofen «mot himmelen ljosa held» i «Det lyser i stille grender». Det betyr «holder lysene», men jeg trodde det var navnet på himmelen, og det ble mitt eget Nangijala, det vakreste stedet i universet.

- Fra første stund begynte jeg å se for meg en film. Det var vondt å tenke på at jeg måtte prøvefilme. Jeg ville ha rollen så voldsomt. Og da pleier jeg ikke å prestere bra.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn