<strong>ALVOR:</strong> - Noen ganger trengs det kanskje å viftes med spanskrøret bak tavla for vise at man mener alvor. Men vel så ofte gjør det ikke det, skriver Håvard Tjora. Foto: NTB SCANPIX
ALVOR: - Noen ganger trengs det kanskje å viftes med spanskrøret bak tavla for vise at man mener alvor. Men vel så ofte gjør det ikke det, skriver Håvard Tjora. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

- Behandler vi barna ulikt, oppnår vi rettferdighet

En skole kan ikke ha good cops og bad cops, det er ukollegialt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes utallige historier om lærere som oppnår heltestatus i menneskers liv. Alt fra den forfyllede læreren i «Jonas» av Bjørneboe, til de mange historiene vi selv har erfart eller hørt om. Likt for nesten alle disse lærerne, er at de har sett forbi det åpenbare, det alle kan se, og forstått en større helhet av elevene sine.

Alle kunne se at Jonas var evneveik, og aldri ville kunne lese. Men den nye læreren hans skjønte at gutten kunne lære, og reddet livet hans. En venn av meg gikk på skolen på 60-tallet. Alle kunne se at han tullet i timene, men en av lærerne visste også at han ble banket hjemme, og sendte derfor aldri melding hjem. Disse lærerne har brutt med systemet, og gått en omvei for ungene.

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer