Du leser nå Dagbladet Pluss

Bein å gå for

Ribbene sirkler over oss.

Senk tempoet: Svineribba er på alles lepper i jula. Men okseribbe tilberedt laaangsomt i ovnen kan være noe av det beste som finnes. Foto: Mette Randem.
Senk tempoet: Svineribba er på alles lepper i jula. Men okseribbe tilberedt laaangsomt i ovnen kan være noe av det beste som finnes. Foto: Mette Randem.Vis mer

De store matvarekjedene har hatt prisfest, og vi sitter ribba igjen. Hvorfor man skal sette ned prisen på svineribbe, er meg komplett uforståelig. Det er jo festmaten på en av årets store høytider, hvor familien er samlet og alle hjerter gleder seg. Selv folk som ikke har god råd, har råd til at ribba koster 70 eller 100 kroner kiloen på julaften, eller de 167 kronene det koster å kjøpe kjempegod ribbe av økologisk frilandsgris fra Grøstad gård.

Det er jo ikke om å gjøre å spise det oftest mulig, eller mest mulig. Det viktige er at det er godt denne ene dagen.

Men det er tydeligvis mange som er uenige med meg. «Den norske ribbekrigen kommer kundene til gode», kunne Dagsrevyen rapportere, mens man så en Rimi-kjøpmann som byttet ut en prislapp der det sto 18,90 med en der det sto 14,50. Det betyr at du kan forspise deg så du nesten revner for halvparten så mye som det koster for en hermetikkboks fruktcocktail, og en firedel av hva det koster for en øl. Det blir en fin julaften, ingen tvil om det! Vi brukte 48,5 milliarder kroner på kos og presanger, men ribba var heldigvis et kupp.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

HELGEKUPP

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449kr/ 6mnd når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/3mnd).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.