Familieterapeut Jesper Juul svarer hver lørdag på lesernes spørsmål om familieliv, barneoppdragelse, parforhold. Er du mamma, pappa, kjæreste ung eller barn og har du spørsmål send det til: jesper.juul@dagbladet.no Illustrasjon: Lisa Aisato
Familieterapeut Jesper Juul svarer hver lørdag på lesernes spørsmål om familieliv, barneoppdragelse, parforhold. Er du mamma, pappa, kjæreste ung eller barn og har du spørsmål send det til: jesper.juul@dagbladet.no Illustrasjon: Lisa AisatoVis mer

Beretning om beskyttelse

Begge foreldrene er akademikere, har lest mye barnelitteratur - og husker dessverre hva de har lest. Det går ut over mormor.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Takk for gode artikler, de leses med stor interesse. Din overskrift «Barns angst - og de voksnes», (Dagbladet 31. mars i år) fikk meg til å reflektere.

Jeg er aktiv anestesisykepleier, 57 år, mor til tre voksne barn og nybakt mormor til ei lita godjente på 1 ½ år. Moren er min eldste datter. De bor dessverre 20 mil unna, men jeg tar gjerne turen for å få et forhold til barnebarnet mitt. (De inviterer meg jevnlig).

Og nylig ville min datter at jeg skulle passe barnet i tre dager, da hun ellers skulle ha vært hos en reservedagmamma. Jeg fikk ordnet noen feriedager, og dro av gårde. De unge foreldrene fortalte at de hadde tatt en hjemmearbeidsdag hver, for sikkerhets skyld. Moren startet første dag. Jeg ble eksaminert i bleieskift og påkledning, og utspurt om hygiene. Hun hadde en lang «ting-som-kan-gå-galt-liste», som hun ville diskutere og forsikre seg hundre prosent om at ikke ville skje. Hennes arbeidsdag foregikk på kontoret, med åpen dør og ørene konstant utenfor rommet. Faren er like overvåkende.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn