Berlinerkranser

2 hardkokte eggeplommer 2 rå eggeplommer 125 g sukker 300 g hvetemel 250 g smør eggehvite til pensling perlesukker. I stekeovn ved 175 grader. Gni ut de hardkokte eggeplommene og bland inn de rå. Visp egg og sukker godt. Tilsett hvetemel og mykt smør vekselvis. Elt deigen jevnt, men arbeid den ikke for mye. Den kan lett bli kort og vanskelig å trille ut. Avkjøl deigen, gjerne til dagen etter. Trill blyanttynne pølser og form små kranser. Sett dem på stekebrett. Avkjøl kakene før de pensles med eggehvite og strøs med perlesukker. Stek berlinerkransene i ca. ti minutter, eller til de er lys gylne. Avkjøl på rist. Oppbevar kakene i kakeboks. (Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt) Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!

Foto: Scanpix