Best før

En regntung mandag morgen ble vi med Kiwi-Bob (33) for å finne matvarer som var gått ut på dato.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ali Kaffe, leser Bob Mellemstrand. Han drar seigt på vokalene, slik jærbuer gjerne gjør. Regnet trommer på biltaket, vinduene dugger. Bob leser fra ei blå notisbok.

– Evergood kaffe, Mindes Jubileumsblanding, Stor Pizza, Sfinx konfekt, Twix…

– Twix?

– Har du ikke sett sånn sjokolade som heter Twix? Samma det. En gang fant jeg 325 sånne som var gått ut på dato. Da fikk jeg 20 nye og to og et halvt tusen i kontanter.

– Jøss!

– Det siste jeg skal sjekke i denne butikken, er Hansa ølbokser og Fun Light saft.

Bob Mellemstrand fra Nærbø på Jæren er Norges mest kjente datojeger. I en svart Polo med «Kiwi-Bob» skrevet på sidene, kjører han fra butikk til butikk, for som det heter i Kiwi-kjedens holdbarhetsgaranti: «Finner du en vare som går ut på dato i dag eller i morgen, får du varen gratis».

Bob er en hund etter disse varene, og arbeider systematisk for å finne dem.

– Jeg har fire forskjellige notisbøker. Ei for Haugesund og Karmøy, ei for Jæren og Stavanger, ei for hele Sørlandet og ei for Østlandet. Altså, Skien, Porsgrunn, Kviteseid, Hokksund, Solbergelva, Kongsberg og Drammen. Men ikke Oslo. Der er jeg redd jeg hadde kjørt meg vill.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.